mammanibyn.blogg.se

Att få ihop vardagen med barn, man, hem, arbete och allt annat som hör vardagen till. Bland annat hur man kan köpa, laga och äta ekologisk, nyttig och närproducerad mat. Mitt i allt ska också träningen få plats och man ska bli fit inför sommaren, jag kanske inte hinner allt men jag gör så gott jag kan!

Äppelpaj med vaniljgrädde

Publicerad 2015-05-17 23:00:00 i Allmänt,

Idag efter lunchen blev hela familjen sugna på något gott. Kom på att vi hade allt hemma för att baka en god mindre onyttig äppelpaj, kände att den här helgen har bjudit på lite väl mycket fika och godis! Såhär gjorde jag iallafall min äppelpaj med vaniljgrädde:

Skala och tärna 4 små äpplen eller 2 stora äpplen och lägg i en pajform, strö över kanel på äpplena.
Lägg 75gram smör, 2dl mandelmjöl, 2dl havregryn, 1krm kanel och 3/4dl kokossocker i en bunke och blanda med händerna tills allt är väl blandat. 
Strö över blandningen över äpplena och grädda mitt i ugnen i 175grader i 25 minuter. 
Vaniljgrädden gör man enkelt av vanlig vispgrädde och vaniljpulver, vispa tills den blir härligt fluffig och servera den till pajen! 

Många skulle se den här fikan som onyttig pga grädden men enligt mig är inte fett ett problem om man äter rätt sorts fett, det är vanligt vitt raffinerat socker som är farligt och gör att man går upp i vikt! Dessutom är allt i pajen naturliga råvaror och allt är självklart ekologiskt, så massa gift är det inte heller. Sen handlar det ju om hur mycket och ofta man äter allting, så är det ju med allt! Det är bäst med lagom 😉👍
Puss och kram ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela